Home | Adopteren: de adoptie van een Border Collie gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Border Collie gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je graag een Border Collie in huis halen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen een puppy te kopen bij een erkende fokker van dit hondenras. Wil je liever een volwassen hond een kans geven? Kijk dan of je een Border Collie in het asiel kunt vinden of dat iemand voor een hond een nieuw huisje zoekt.

Vraag je je nu het volgende af: hoe werkt het als je een hond van dit ras wilt adopteren en wat kost dat? Waar moet je op letten als je een hond zoals een Border Collie adopteert? Het antwoord op deze vragen vind je in de volgende tekst.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Een Border Collie adopteren

Als je een volwassen Border Collie wilt adopteren, kijk je daarvoor het beste eerst online. Soms doen mensen particulier een dergelijke hond weg. Wat de reden daarvoor is, kan heel verschillend zijn. Er zijn zeker honden met gedrags- of andere problemen te vinden waardoor mensen er afstand van doen maar dit is echt niet altijd het geval.

Soms kan iemand gewoon niet meer voor de hond zorgen, vanwege een gebrek aan tijd, geld of gaat iemand bijvoorbeeld naar een verzorgingstehuis waar geen honden zijn toegestaan en zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken. In die gevallen ligt het afstaan niet aan de hond, maar aan het baasje.

Dit kan ook een reden zijn waarom een Border Collie in het asiel terecht komt. Je zult er doorgaans niet veel volwassen honden van dit ras vinden maar het loont altijd de moeite eens te kijken op websites zoals www.dierenasiels.com, www.ikzoekbaas.nl of www.verhuisdieren.nl. Zit er ergens in een asiel in Nederland of België een Border Collie? Dan kun je er zeker van zijn dat je deze op een van de sites vindt.

Voordelen van adopteren van een Border Collie

Als je ervoor kiest een volwassen Border Collie te adopteren, zitten daar zowel voor- als nadelen aan vast. Puppy’s zul je maar zelden aantreffen in een asiel, maar dat geldt voor nagenoeg elk hondenras. Een volwassen Border Collie heeft, als het goed is, al aardig wat geleerd voordat jij deze adopteert en is zindelijk.

Daar hoef jij je dan in ieder geval niet meer mee bezig te houden. Daarnaast kunnen de mensen van het dierenasiel of degene waar je de hond van overneemt, je van alles vertellen over het karakter van de Border Collie waar jij je oog op hebt laten vallen. Zo kom je al het een en ander over de hond zelf te weten, want als ze eenmaal volwassen zijn, is het karakter reeds gevormd.

Bij een pup gebeurt dit pas voor een deel als je deze eenmaal in huis hebt. Praktisch voordeel van het adopteren van een volwassen Border Collie is dat je er in het asiel minder voor betaalt dan wanneer je een pup koopt bij een goede fokker. De meeste dierenasiels rekenen een paar honderd euro voor een herplaatser. Soms doen mensen hun hond zelfs voor niks weg en is de enige voorwaarde een goed nieuw thuis.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Collie (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Nadelen van adopteren van een Border Collie

Als je een volwassen hond adopteert, kan het voorkomen dat je een beestje treft dat een rugzakje heeft. Vaak wordt de reden van afstand van een dier wel bekend gemaakt maar houd er rekening mee dat het niet altijd even nauw genomen wordt met de waarheid. Soms geven mensen een andere reden voor afstand op dan wat er daadwerkelijk aan de hand is.

Als je een volwassen hond adopteert, betekent dit ook dat je niet alles weet over wat er in het verleden is gebeurt. Bij een asiel zullen ze je zoveel mogelijk willen vertellen over de hond in kwestie maar sommige dingen komen pas later aan het licht.

Als je Border Collie weinig training heeft gehad bij de vorige baas of niet eens op cursus is geweest, dan is het aan jou om je huisdier nog van alles te leren, ook als deze reeds volwassen is. Dat kan wel, zeker bij een intelligente hond zoals een Border Collie, maar het zal wat langer duren dan bij een puppy dus zorg dat je er voldoende tijd en energie in kunt steken.

Waar moet je op letten bij de adoptie van een Border Collie?

Als je een Border Collie adopteert, verdiep je dan van tevoren goed in het ras. Het is een bijzonder energieke hond die graag in het gezelschap van mensen is en die veel beweging en voldoende uitdaging nodig heeft. Als je er zelf niet erg van houdt je hond uit te laten of er veel en vaak mee te wandelen, is dit ras niet geschikt voor je want een Border Collie houdt nu eenmaal niet van stilzitten.

Als je een Border Collie adopteert, zorg dan dat je veel tijd en energie in de hond kunt steken, want dan heb je er een echt maatje aan. Een grote tuin is ideaal zodat je hond zelfstandig naar buiten kan. Wel ervoor zorgen dat de tuin veilig is en de hond er niet uit kan natuurlijk.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Collie

Overweeg je een Border Collie te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe gaat de adoptie van een Border Collie in zijn werk?

Wil je een Border Collie adopteren? Kijk dan eerst waar je er eentje vinden kunt. Heb je een hond gevonden die je wel wat lijkt? Neem dan contact op met het asiel of de mensen die de hond aanbieden. Maak een afspraak om kennis te maken met de Border Collie. Zo kun je kijken of er een klik is want dat is uitermate belangrijk.

Bij een asiel zal er zeker ook naar jou en je situatie gekeken worden en of jij de hond een goed thuis kunt bieden en alles wat het beestje maar nodig heeft.

Er wordt altijd gezocht naar een gouden mand zodat de kans dat de hond nog ooit terugkomt naar het asiel minimaal is. Vaak dien je ook vaker dan eens te komen zodat de Border Collie en jij elkaar beter kunnen leren kennen. Is er een goede match? Dan staat niets jullie meer in de weg om vrienden te worden en je nieuwe huisgenoot mee te nemen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload