Home | Ontdek de geweldige Border Collie in het bruin

Ontdek de geweldige Border Collie in het bruin

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je naar een Border Collie kijkt zal je al snel opvallen dat er veel verschillende kleuren zijn waarin deze hond voorkomt. Het is dan ook een van de weinige rassen waarbij zoveel verschillende kleurcombinaties toegestaan zijn. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de Border Collie een werkhond is, en het uiterlijk van de Border Collie daarbij dus niet zo relevant is.

Maar de meest voorkomende kleur bij de Border Collie is en blijft toch wel bruin. Dit kan in combinatie met wit zijn, maar er zijn ook Border Collies die een bruin met zwarte vacht hebben. Heb jij een bruine Collie of overweeg je er een in huis te halen? In dit artikel vertellen we je alles over deze bruine viervoeter.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Verschillende kleurencombinaties

Eerst nog even terug naar al die kleurcombinaties. Hoewel elke Border Collie een combinatie van wit met een kleur is, mag de witte kleur volgens de standaard niet overheersen. Als je een bruine Border Collie hebt zal deze waarschijnlijk met wit gecombineerd zijn. Maar zoals de rasstandaard het voorschrijft zal er meer bruin zijn dan wit.

Een Border Collie kan naast bruin en wit ook driekleurig zijn. Dan is er naast bruin en wit ook zwart in de vacht aanwezig. Vaak zit de zwarte kleur dan als een soort zadel op de rug van de hond. Daaromheen zal je dan het bruin en wit aantreffen.

Rassen standaarden voor een Border Collie

Een zuivere Border Collie in het bruin hoort aan een aantal rasstandaarden te voldoen. De kleur is hierbij een van de belangrijkste factoren. Zoals hierboven al gezegd mag wit niet overheersen in de vacht. Verder mogen de oren gespitst staan, half staan of enkel hangende puntjes hebben. Dit kan bij één of beide oren zijn. De kleuren van de ogen van een Border Collie behoren standaard bruin te zijn. Bij een lue merle Border Collie kan er één blauw en één bruin oog zijn.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Border Collie wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bruine kleur heeft geen invloed op karakter

We krijgen van veel bezoekers de vraag of de kleur van de vacht van invloed is op het karakter van hun hond. Laten we die vraag direct beantwoorden door te vertellen dat dat niet het geval is. De kleur van de vacht heeft geen enkele invloed op de persoonlijkheid.

Of de Border Collie in het bruin de juiste keuze is hangt dus volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Ongeacht of je gaat voor een zwarte, witte of bruine Collie haal je simpelweg een ontzettend plezierige hond in huis. Het is namelijk alleen de kleur die anders is.

Het karakter blijft bij alle verschillende kleuren gewoon hetzelfde. Het zijn stuk voor stuk werkwillige honden met een fijn karakter. Kies dus vooral het hondje uit waar jij je het beste bij voelt.

Leer alles over jouw lieve Border Collie

Wil je álles leren over jouw Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bruine Border Collie: nieuwsgierig en een goede werkhouding

Nu ben je vast benieuwd naar het karakter van dit beestje. Een Border Collie bruin is qua persoonlijkheid erg nieuwsgierig en heeft een goede werkhouding. Doordat Collies van origine gefokt zijn als werkhond, zal deze viervoeter veel beweging nodig hebben. Het is dus geen hond die de hele dag binnen kan zitten. Ze gedijen veel beter op het platteland of in ieder geval bij een huis met een grote tuin.

Als baas moet je dus een sportieve houding hebben om een Border Collie in huis te nemen en deze gelukkig te kunnen maken. Je zult veel met een Collie moeten ondernemen zodat de hond voldoende zijn of haar energie kwijt kan. Geweldig voor actieve baasjes die er graag op uitgaan!

Voldoende beweging en spelen om gedragsproblemen te voorkomen

Er is trouwens, naast de gezondheid en het welzijn, nog een belangrijke reden om jouw bruine Border Collie voldoende beweging te bieden. Border Collies die niet voldoende worden uitgedaagd vertonen namelijk nogal eens probleemgedrag. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en het kan ervoor zorgen dat je minder plezier haalt uit de relatie met je hondje.

We benadrukken daarom graag nog maar eens dat het echt een belangrijk onderwerp is. We leggen je hier overigens alles over uit in het Border Collie Handboek.

Wat dan weer erg leuk is: ook spelen behoort tot de activiteiten waarmee je een Border Collie mee kunt uitdagen. Er zijn genoeg speeltjes te koop die het intellect van een hond aanspreken. Deze zijn dan ook perfect voor jouw Collie. Zolang jij genoeg met de hond beweegt en zorgt dat hij of zij voldoende kan spelen zal deze zich goed gedragen en zul je geen problemen ondervinden.

Een goede gezinshond en kindervriend

Het fijne aan een Border Collie bruin is dat deze prima bij nagenoeg iedere gezinssituatie past. Het is nu eenmaal een type hond die goed overweg kan met verschillende soorten mensen. Ook met kinderen kan de Collie goed uit de voeten. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, maar normaal gesproken is het een hond met een zacht en geduldig karakter.

Niet voor niets zie je vaak dat kinderen dol zijn op de Border Collie. Ze geven de hond dan flink veel aandacht en doen leuke spelletjes of activiteiten. Wel zo fijn, want de hond en de kinderen zorgen bij elkaar dat ze de energie kwijt kunnen. Aan het einde van de dag heb je dus én rustige kinderen én een rustige hond. Wat wil je nog meer?

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload