Home | Border Collie herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Border Collie herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je graag een Border Collie in huis haalt, kun je ervoor kiezen een puppy van dit ras bij een goede fokker te kopen. Wil je liever een volwassen hond een tweede kans geven? Kijk dan of er in het dierenasiel of elders een Border Collie herplaatser wordt aangeboden. Een herplaatser is een hond waarvoor een nieuw huisje gezocht wordt omdat het dier niet meer kan blijven waar het nu woont.

Nog niet eerder een herplaatser in huis gehad? Dan vraag je je wellicht af hoe een herplaatsing van een hond in zijn werk gaat. Waar je als baasje aan moet denken bij een herplaatser en waar je op moet letten, lees je in dit artikel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Waar vind je een Border Collie herplaatser?

Als je een herplaatser zoekt, is het slim daarvoor eerst op internet te kijken. Je vindt diverse websites waarop asieldieren staan die een nieuw huisje zoeken en er zijn ook mensen die zelf een hond aanbieden die niet meer op de huidige stek kan blijven wonen. Zit er een Border Collie herplaatser in een dierenasiels in Nederland of België?

Dan kun je er zeker van zijn dat je deze hond vindt op sites zoals www.dierenasiels.com of www.ikzoekbaas.nl dus kijk altijd eerst even daar. De kans dat je er een volwassen Border Collie vindt is weliswaar niet zo groot maar het kan wel. Pups vind je maar zelden in dierenasiels dus daarvoor ga je het beste naar een erkende fokker.

Diverse redenen waarom een hond wordt afgestaan

De reden waarom een hond in een asiel terecht komt of wordt afgestaan kan heel verschillend zijn. Als de hond bepaalde problemen heeft of ongewenst gedrag laat zien, kan dat voor mensen een reden zijn om het beestje weg te doen maar het ligt echt niet altijd aan de hond dat deze in een asiel terecht komt en het is ook niet altijd negatief.

Soms kan het baasje om diverse redenen niet meer voor de hond zorgen en is het gewoon beter dat er een ander huisje wordt gezocht. Dit is vaak erg verdrietig maar wel in het belang van de hond om te doen. Stel, je kunt je Border Collie niet meer voldoende beweging bieden door veel te gaan wandelen. Dan is het beestje beter af bij iemand anders die dat wel kan.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Collie (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een probleemhond verdient ook een tweede kans

Hoewel veel mensen denken dat een asielhond vaak een problematisch verleden kent of nog problemen heeft, is dat dus echt niet altijd het geval. Natuurlijk zitten er honden in het asiel die een rugzakje met zich meedragen maar dat wil niet zeggen dat ze geen tweede kans verdienen.

Zeker bij een hond zoals een Border Collie, die erg intelligent is en snel leert, kunnen bepaalde ongewenste gedragingen weer afgeleerd wordt, maar daar dien je als baasje wel veel tijd en energie in te steken. Bij een asiel leren ze de hond in de tijd dat deze daar zit goed kennen en kunnen ze aangeven waar de problemen liggen, zodat jij deze als nieuw baasje op de juiste manier kunt aanpakken. Een Border Collie is nooit te lui om wat te leren en zeker nooit te oud, dus het loont echt de moeite hiervoor te gaan.

Een herplaatser trainen kost meer tijd

Als je ervoor kiest een herplaatser Border Collie in huis te halen, is dat vrijwel altijd een volwassen hond. Heeft je nieuwe aanwinst nu in het verleden niet zoveel geleerd omdat de Border Collie niet naar training ging? Dan kun je je hond alsnog veel leren. Omdat een Border Collie erg slim is, graag wil werken voor zijn baas en dingen snel oppikt, kun je een volwassen hond van dit ras nog steeds veel leren. Het zal wat langer duren dan bij een pup maar het kan echt. Dit betekent ook dat ongewenst gedrag afgeleerd kan worden.

Een Border Collie heeft hiervoor een consistente training of opvoeding nodig en als jij je daar als baasje goed aan houdt, is het nog altijd mogelijk een sociale hond te krijgen die het naar de zin heeft bij jou en waar jij een echte kameraad aan hebt.

Houd er rekening mee dat je altijd veel tijd nodig hebt om aan de hond te besteden, een herplaatser ook voldoende aandacht nodig heeft en dat je soms te maken kunt krijgen met een hond met lichamelijke of psychische problemen. Soms brengt dit extra kosten met zich mee zoals bijvoorbeeld voor medicatie of een speciale training.

Leer over de problemen van je herplaatser

Als je in het asiel een Border Collie gezien hebt die herplaatsbaar is, kun je vaak online al de nodige informatie over het dier lezen. Het is echter noodzakelijk dat je een afspraak maakt met het asiel om de hond te leren kennen. Bij het asiel kunnen ze je van alles over de hond vertellen, zodat je goed weet of er problemen zijn en de reden waarom de hond in het asiel terecht gekomen is, leert kennen. Zo kun je beter voor jezelf bepalen of de hond bij je past en je hem een tweede kans wilt geven.

 

Als een hond een zwervertje is, is er niet altijd evenveel informatie over het verleden maar in het asiel hebben ze het dier al beter leren kennen zodat ze jou het een en ander kunnen vertellen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Collie

Overweeg je een Border Collie te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Leer eerst je mogelijke nieuwe huisgenoot goed kennen

Alles goed en wel dat je veel info krijgt over de hond in kwestie, maar je zult deze toch eerst graag willen ontmoeten voordat je besluit het dier al dan niet te adopteren. Bij het asiel zullen ze dan ook zeker een kennismaking regelen tussen jou en de hond om te kijken of er een klik is.

Houd er rekening mee dat er gevraagd wordt of je meerdere keren komt kijken hoe het gaat tussen jou en de hond en of jullie een band kunnen opbouwen. Bij het asiel wordt gezocht naar een geschikte baas, want ze willen natuurlijk het liefste dat de hond niet meer terugkomt en zijn forever home gevonden heeft.

Is er een match? Grote kans dat jij de hond mee mag nemen en een herplaatser een tweede kans kunt geven.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Border Collie grijs 

Maak kennis met de Border Collie grijs 

De Border Collie Grijs, een prachtig en intelligent ras, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Deze honden staan bekend om hun buitengewone intelligentie en indrukwekkende werkethiek. In dit artikel willen we je graag voorstellen...

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload