Home | Mix: Lees hier alles over Border Collie kruisingen

Mix: Lees hier alles over Border Collie kruisingen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je graag een Border Collie kruising wilt aanschaffen, is het wel goed om de eigenschappen van het specifieke ras te bekijken. Het is namelijk een energiek ras en het is daarbij dan wel belangrijk dat je de mogelijkheden hebt om de hond alle energie kwijt te laten raken gedurende de dag.

Het is geen type hond dat de hele dag binnen kan zitten en aan een uurtje of twee uurtjes genoeg aan beweging heeft. Je zult je moeten realiseren dat een Border Collie kruising de nodige aandacht nodig heeft en wanneer deze het niet krijgt, er problemen kunnen ontstaan omtrent het gedrag.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Verschillende manieren om de Border Collie te kruisen

Een Border Collie is een aanhankelijk, slimme en energieke hond en er zijn een aantal verschillende kruisingen waarmee dit ras super goed werkt. Het is niet voor niets dat een Border Collie het op 1 na populairste ras van ons land is. Door de Border Collie te kruisen met andere populaire rassen ontstaat er een designer hond en deze zijn op het moment mateloos populair.

Hoewel je van tevoren natuurlijk nooit met 100% zekerheid kunt zeggen hoe een pup van een kruising wordt, is het met Border Collie kruisingen vaak wel zo dat de karaktereigenschappen van de Border Collie wel de boventoon voeren.

De Bordershep

Een veel voorkomende kruising is de Border Collie Australian Shepherd kruising en deze wordt ook wel de Bordershep genoemd. De twee rassen versterken elkaar en aangezien een Australian Shepherd ook nog eens heel zorgzaam is, is het de perfecte familiehond.

Dit is een hele actieve kruising en heeft daardoor elke dag heel veel aandacht en activiteiten nodig om de energie goed kwijt te kunnen. Houd dit dus in gedachten als je deze Border Collie kruising overweegt aan te schaffen, al is geldt dit voor alle Border Collie kruisingen. Deze Border Collie kruising zal ongeveer 45 tot 58 centimeter groot kunnen worden en weegt tussen de 15 en 27 kg.

De Borderbij

Een andere Border Collie kruising heet de Borderbij. Dit is een Border Collie gekruist met een Friese Stabij. Dit is een bijzondere kruising die niet heel veel voorkomt. Dit is omdat de Stabij niet heel veel meer te vinden is en er tot op heden nog maar 3500 van zijn. Deze kruising is een hele leuke hond voor in huis.

Het karakter van de Borderbij past perfect bij een gezin, maar ook deze hond heeft veel beweging en afleiding nodig. Ook geestelijk moet deze Border Collie kruising uitgedaagd worden. Je moet als baas stevig in je schoenen staan en de hond deze uitdaging kunnen bieden. Dan is succes verzekerd en wordt de Borderbij je beste vriend voor het leven.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Collie (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Goldencollie

Een van de andere populaire rassen in Nederland is natuurlijk de Golden Retriever en ook dit ras wordt gekruist met de Border Collie. De Goldencollie is een van de meest gewilde kruisingen met een Border Collie. Deze Border Collie kruising staat erom bekend dat deze vriendelijk en makkelijk is.

Dit is een hond die het leuk vindt om actief te zijn, maar daarnaast ook prima een paar uurtjes lekker wil relaxen. Als je dus wel een Border Collie kruising wilt, maar ook een hond wilt die rustig in het huis is, is dit de perfecte keuze. Natuurlijk moet ook de Goldencollie voldoende beweging hebben, maar dit is minder dan de actievere Border Collie kruisingen. 

De Dollie

Wat dacht je van een Border Collie kruising met een Duitse Herder? Ook dat is mogelijk en dit wordt ook wel een Dollie genoemd. Dit is een zeer populaire kruising en echt een gewilde designer hond. Het karakter van de Dollie is beschermend en dat komt van de Duitse Herder kant.

Dit type hond zal een hele sterke band krijgen met 1 baas en zal loyaal zijn aan zowel de baas als de belangrijkste mensen rondom de baas. Het is dus de perfecte erfbewaking. Het is een intelligente kruising en heeft veel beweging en geestelijke uitdagingen nodig.

De Borador

Op deze lijst mag de Border Collie kruising Borador natuurlijk ook niet ontbreken. Dit is een kruising tussen de Border Collie en de Labrador. Dit type kruising is ook heel beschermend en ziet het gezin waar ze bij horen als de kudde die ze moeten beschermen. Het is een Border Collie kruising met een top karakter en is dan ook super lief en sociaal.

Een Borador wil alles meemaken en echt deel zijn van een familie. Deze Border Collie kruising heeft de liefde voor water van de Labrador kant en het actieve dan weer van de Border Collie kant.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Collie

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De Bordersennen

Nog een Border Collie kruising die een erg mooie hond oplevert, is de Border Collie x Berner Sennen, of wel de Bordersennen. Dit is een kruising die zeer sterk en krachtig is. Het is een hond die je erf goed zal beschermen en tegelijkertijd toch een geweldig lieve gezinshond is. Ook de Bordersennen is een Border Collie kruising die veel energie heeft en dus veel eropuit moet.

Het uithoudingsvermogen van deze hond is groot en je zult minimaal een uur per dag naar buiten moeten om deze hond blij en gelukkig te houden. Laat je dit soort honden te lang binnen en geef je ze te weinig beweging, dan kunnen er gedragsproblemen ontstaan. 

De Bordersky

Een van de meest aparte Border Collie kruisingen die er te vinden is, is de Border Collie gekruist met de Husky, ook wel de Bordersky. In de meeste gevallen heeft deze Border Collie kruising de kleur en het patroon van de Husky ouder. Van alle kruisingen heeft deze Border Collie kruising het hoogste energielevel.

Dit is dus een hond wat perfect is voor een actief en sportief gezin. Het is namelijk een hond dat minimaal 1 tot 1.5 uur buiten actief moet zijn. De beweging moet daarbij ook afwisselend zijn om het een beetje een uitdaging te houden. Dit is omdat de Bordersky heel intelligent is. Het is een hele leuke sociale kruising die met veel verschillende soorten mensen en karakters goed kan.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload