Home | Op zoek naar Border Collie namen? Laat je hier inspireren

Op zoek naar Border Collie namen? Laat je hier inspireren

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je van plan bent een Border Collie aan te schaffen dan wil je je nieuwe huisgenoot natuurlijk wel een leuke en passende naam geven. Soms weet je direct een goede naam maar dat is natuurlijk lang niet altijd het geval.

Een passende naam vinden voor je Border Collie is niet zo makkelijk als het lijkt maar er zijn wel manieren te vinden waarop je dit wat eenvoudiger kunt maken. Waarom je je hond een naam geeft en hoe je een passende naam vindt, lees je in dit artikel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Zoek een naam die bij je hond past

Natuurlijk kun je eerst zelf proberen een passende naam te bedenken voor een hond die lekker actief is en veel voor het hoeden van schapen wordt ingezet. Je wilt je Border Collie wel een naam geven die bij het beestje, zijn uiterlijk, karakter en hele doen en laten past.

Fifi past er echt niet bij maar Wodan klinkt ook wel erg afschrikwekkend voor een hond van dit ras en dat zijn nog maar een paar voorbeelden natuurlijk. Als je al een beetje weet hoe je hond is (bijvoorbeeld van de fokker waar je de pup gaat halen) kun je ook daar een goede naam bij zoeken of bedenken.

Raadpleeg het internet voor leuke hondennamen

Als je op internet kijkt, vind je tal van websites waarop veel suggesties worden gedaan voor hondennamen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.hondennamen.nl voor een geschikte naam voor je Border Collie. Je vindt er een uitgebreide lijst met namen op alfabetische volgorde waarbinnen je vast wel iets leuks voor je hond kunt vinden.

Zoek een naam uit die je leuk vindt maar die ook handig is in het gebruik. Vaak werkt een kortere naam het handigste om zo je hond te roepen. Iedereen die een huisdier heeft zal dit beamen maar er worden ook vaak tal van andere namen gebruikt om je hond te roepen. Denk aan koosnaampjes of aan verbasteringen van de eigen naam van de hond.

Waarom geef je je hond een naam?

Het is niet meer dan normaal om je huisdier een naam te geven, want deze hoort natuurlijk ook gewoon bij in je gezin. Daarnaast is het gewoon handig als je beestje een naam krijgt want dan weet een ander meteen wie je bedoelt als je het erover hebt.

Voor de hond zelf is een goede naam praktisch want als je deze veelvuldig gebruikt als je het tegen de hond hebt, zal je Border Collie de naam snel herkennen en snappen dat je woorden voor hem bedoeld zijn. Zeker als je met je hond naar de training of op hondencursus gaat, is het hebben van een naam handig want zo geef je je hond duidelijke commando’s waarvan het dier weet dat ze aan hem gericht zijn.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Border Collie wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Naam en andere gegevens komen op de chip te staan

Daarnaast is belangrijk je huisdier een naam te geven omdat je er mee bij de dierenarts zult komen. Daar wordt je Border Collie geregistreerd en krijgt hij een paspoort, mits je dat niet al eentje hebt meegekregen van de fokker. Naast de naam vind je er het chipnummer in, de kleur, de geboortedatum, het ras en de sekse.

Een hond krijgt een verplichte chip in Nederland. Hierop staan de gegevens van het dier (waaronder dus de naam) maar ook die van jou. Mocht je huisdier onverhoopt kwijt zijn en wordt het gevonden, dan kan de chip met een speciale reader worden uitgelezen en kan baasje snel gecontacteerd worden. Je Border Collie krijgt een uniek chipnummer.

Laat de chip altijd registreren

De sticker waarop dit nummer staat, wordt in het paspoort geplakt en komt overeen met het chipnummer op de chip die onder de huid wordt aangebracht. Zo heeft je hond altijd een uniek nummer waaraan hij te herkennen is. Uiteraard ken jij je eigen hond wel maar als er ooit wat gebeurt kan er zo het snelste achterhaald worden om welke hond het gaat. Als je hond nog geen chip heeft als je deze ophaalt, kan de dierenarts deze ook plaatsen. Dit is snel gebeurd en je hond voelt er amper wat van. Daarna is het slim je huisdier te laten registreren bij een databank voor huisdieren. Daar zijn er diverse van te vinden zodat jij ook nog de keuze hebt waar je dit laat doen. Registreren is altijd aan te bevelen zodat jouw gegevens aan die van de hond gekoppeld worden. Verandert er wat in de gegevens? Vergeet dat niet dit door te geven bij de databank waar je huisdier geregistreerd staat.

Leer alles over jouw lieve Border Collie

Wil je álles leren over jouw Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wat doe je als je hond al een naam heeft?

Koop je een volwassen Border Collie, neem je deze van iemand anders over of adopteer je er eentje uit het asiel? Dan zal je hond al een naam hebben. Dit is vaak bij een fokker ook al het geval omdat zij gewoon zijn de dieren uit de nestjes een naam te geven. Wel zo makkelijk om ze uit elkaar te houden als er meer rondlopen die sterk op elkaar lijken.

Als je puppy reeds een naam heeft maar jij deze niet mooi vindt, kun je deze nog best veranderen. Je Border Collie pup kan nog prima aan een nieuwe naam wennen, daar is het ras slim genoeg voor.

Heeft je hond nu al jaren dezelfde naam en is de Border Collie daar goed aan gewend? Dan is een andere naam kiezen niet zo handig dus kun je hem beter de naam laten houden die je hond eerder gekregen heeft.

Leuke dingen met de naam erop

Een leuke bijkomstigheid als je hond een geschikte naam heeft die bij het dier past is dat je allerlei dingen kunt laten maken met de naam erop. Denk bijvoorbeeld aan een voederbak met naam, een penning die je hond kan dragen of een leuke mok, voederton, kleed enzovoort met een naam en misschien ook wel een leuke foto erop.

Zo heeft je hond (en jij natuurlijk) leuke en unieke spulletjes in huis waar jullie gebruik van kunnen maken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Border Collie grijs 

Maak kennis met de Border Collie grijs 

De Border Collie Grijs, een prachtig en intelligent ras, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Deze honden staan bekend om hun buitengewone intelligentie en indrukwekkende werkethiek. In dit artikel willen we je graag voorstellen...

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload