Home | Prijs Border Collie: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Border Collie: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een vraag die vaak gesteld wordt, is wat over het algemeen de Border Collie prijs is. Er is wel een indicatie te geven, maar het is belangrijk dat je in gedachten houdt dat er naast de aanschafprijs nog veel meer kosten komen kijken bij het houden van een hond. De aanschafprijs is natuurlijk maar eenmalig, maar er komen ook kosten bij die terugkerend zijn en je ook zult moeten kunnen betalen.

Deze kosten hebben onder meer te maken met de training en verzorging van de Border Collie. Zodra je je dit goed beseft en de middelen hebt om een Border Collie in huis te halen, zou je pas naar een pup moeten gaan kijken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Voeding en accessoires

Als eerste zul je natuurlijk geld moeten uitgeven aan de voeding en accessoires. Denk hierbij aan droogvoer wat speciaal gemaakt is voor puppy’s en voer voor volwassen honden als je pup of hond ouder wordt. Hoeveel geld je uitgeeft aan voer voor je Border Collie kan heel erg verschillen. Je kunt voor goedkoop voer gaan, maar ook voor speciaal voer.

Hierin ben je vrij om te kiezen. Je Border Collie heeft natuurlijk ook een mand, bench, eet- en drinkbak, borstels, een halsband met riem en speeltjes nodig. Dit zijn meestal kosten die je een keer in de zoveel tijd moet maken, maar het is wel belangrijk om deze kostenpost in je achterhoofd te houden.

Dierenverzekering prijzig en vaak niet genoeg

Verder moet je ook bedenken dat je Border Collie prijs ook omhoog gedreven wordt door vaccinaties, ontworming en bezoeken aan de dierenarts. Om te weten welke behandelingen je Border Collie nodig gaat hebben, kun je even online bij een dierenarts op de website spieken wat de kosten hiervoor zijn. Verder is er ook de mogelijkheid om een dierenverzekering te nemen.

Houd wel in je achterhoofd dat er vaak veel kosten niet gedekt worden en lees daarom je polis goed door zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Zo’n verzekering is best aan de prijs en meestal worden vaccinatie en ontworming al niet gedekt.

Aanschafbedrag kan verschillen

Als je dit soort kosten allemaal in op een rijtje zet, zie je dat er veel meer bij de Border Collie prijs komt kijken dan enkel de aanschaf. Het is natuurlijk ook belangrijk te weten wat je voor een pup zal moeten neertellen. Meestal is het bedrag voor een Border Collie pup ergens tussen de €750 en €1.250. Dit is een ruwe schatting en kan per pup heel erg verschillen.

De prijs is veelal gebaseerd op hoe goed de stamboom is waar de Border Collie uitkomt. Als zowel de moeder als vaderlijn zeer goed is, zul je de hoofdprijs moeten betalen voor de pup.

Kleur heeft effect op de prijs

Ook de kleur is van invloed op de aanschafprijs. Als je een zeldzame kleur wilt, zul je hiervoor veel meer moeten betalen dan een veel voorkomende kleur. Een zwart-witte of bruin-witte Border Collie zal iets goedkoper zijn dan een blue merle of lilac merle Border Collie. Waar vroeger juist de merle kleuren heel veel voorkwamen, is dit tegenwoordig niet meer zo het geval.

Dit is dan ook waarom je meer moet betalen voor deze unieke kleurencombinatie. Mocht je niet helemaal weten wat merle inhoudt, dit is een kleurencombinatie waarbij de basiskleur in verschillende tinten over het lichaam te vinden is. Je zult bij een blue merle bijvoorbeeld de basiskleur zwart in verschillende tinten grijs en zwart in vlekken en platen op het lichaam zien.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Collie (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voor een erkende fokker kiezen

Er kan ook verschil in de Border Collie prijs zitten doordat je te maken hebt met een erkende fokker of niet. Een erkende fokker moet voldoen aan de rasstandaard van de rasvereniging en heeft daardoor goede en gezonde pups die de prijs ook waard zijn. Het komt niet vaak voor dat je bij een erkende fokker een hele goedkope pup tegen gaat komen.

De meeste mensen raden aan om een Border Collie pup wel bij een erkende fokker te kopen. Dit is omdat je dan precies de geschiedenis weet en je niet bang hoeft te zijn dat er iets mis is met je pup. Een erkende fokker laat dit normaal gesproken namelijk checken.

Nadelen van een niet-erkende fokker

Je kunt natuurlijk als je geld wilt besparen ook rondsnuffelen op het internet voor een Border Collie pup voor een mooie prijs. Houd dan wel in de gaten dat je weet met wat voor fokker je te maken hebt. Als je een goedkope Border Collie pup aangeboden krijgt, is de kans aanwezig dat er iets mee is.

Waarschijnlijk voldoet de pup niet aan de eisen van de rasvereniging en in veel gevallen heeft de fokker de zaken ook niet op orde. Soms ontbreekt de stamboom of zijn er erfelijke aandoeningen die pas op latere leeftijd aan het licht komen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Collie

Overweeg je een Border Collie te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Doe goed onderzoek naar de aanbieder

Mocht je wel een Border Collie pup willen kopen via bijvoorbeeld Marktplaats, is het verstandig om goed informatie te vergaren over het adres. Het kan zijn dat al meerdere mensen een pup hebben gekocht bij de aanbieder en deze ervaringen kunnen je helpen bepalen of het zuivere koffie is.

Mocht je een interessante pup vinden voor een goede Border Collie prijs, dan is het verstandig om ook even op bezoek te gaan bij de aanbieder. Bekijk tijdens dat bezoek de ouderdieren goed en kijk ook naar hoe er met de dieren omgegaan wordt. Of het een schoon nestje is of dat er sprake is van enigszins verwaarlozing.

Maak een begroting

Voor je een Border Collie aan gaat schaffen, is het dus verstandig om alle kosten even goed op een rij te zetten. Zo kun je bepalen of je inderdaad financieel capabel bent om een Border Collie in huis te halen. Je moet vooral niet vergeten dat naast de Border Collie prijs bij aanschaf ook nog andere kosten komen kijken die steeds blijven komen.

Door hier goed over na te denken, kun je een weloverwogen besluit nemen. Dit soort honden verdienen het om een geweldig huis te hebben waar goed voor ze gezorgd wordt. Het zijn people pleasers namelijk.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload