Home | Een Border Collie puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Border Collie puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 5 minuten

Ben je van plan om een lieve Border Collie pup aan te schaffen? Dan is het misschien goed om je een beetje te verdiepen in het ras. Misschien weet je er al het een en ander van, maar wat extra informatie over dit ras inwinnen kan natuurlijk nooit kwaad.

Want je wilt natuurlijk wel weten wat je in huis haalt voordat je overgaat tot de aanschaf. Dat voorkomt vervelende verrassingen. Helaas komt het nog steeds te vaak voor dat baasjes niet goed weten waar ze aan beginnen. Het gevolg? Een herplaatsing. Daar wordt niemand beter van. Om dat te voorkomen delen we in dit artikel alles over Border Collie puppy’s met je.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Border collie Pup: intelligent en leergierig

De Border Collie is een relatief jong ras en is ooit ontstaan in Engeland en Schotland. Het is van origine een hond die gebruikt werd om schapen mee te hoeden. Dit type hond is daarom ook ontzettend slim en zelfstandig. Maar naast de eigenschappen die perfect zijn voor een herdershond, heeft een Border Collie nog veel meer te bieden.

De intelligentie, het leervermogen, de vriendelijkheid en de loyaliteit zijn eigenschappen die ervoor zorgen dat veel mensen kiezen voor een puppy van dit ras. Als je een Border Collie pup goed opvoedt zul je namelijk een vriend voor het leven hebben.

Het is daarbij wel ontzettend belangrijk dat je een Border Collie pup vanaf het begin af aan genoeg laat bewegen. Want als ze hun energie niet voldoende kwijt kunnen kan het zijn dat jouw puppy probleemgedrag gaat vertonen. Maar wees gerust: pak je dit direct goed op? Dan zal je vanaf de eerste dag een leuke hond met een goed karakter in huis hebben.

Atletisch gebouwde honden

Een Border Collie pup zal niet uitgroeien tot een hele grote hond, zoals bij andere herdershonden vaak wel het geval is. De Border Collies zijn wel atletische honden met goede spiergroepen en een lichaam dat gemaakt is om langdurig actief te kunnen zijn. Het uithoudingsvermogen van een Border Collie is dan ook heel groot. En dat geldt eigenlijk al vanaf jongs af aan.

Een Border Collie puppy zal uiteindelijk zo’n 50 tot 55 centimeter groot worden en qua gewicht rond de 15 en 20 kilo uitkomen. De net genoemde schofthoogte is die voor een reu. Bij een Border Collie teef zal de hoogte tussen de 46 en 52 centimeter uitkomen. Het gewicht is ook iets lager, namelijk zo rond de 15 kilogram.

Border Collie puppy’s hebben verschillende kleuren en vachten

Als het op de kleur van een Border Collie pup aankomt heb je een enorm grote keuze. Alle Border Collies hebben wit in de vacht, maar zullen verder afwisselend gekleurd zijn. Kijk maar eens goed als je een Collie op straat ziet lopen. Je zal opmerken dat verschillende vachten hebben waar zwart, rood, geel, bruin of grijsblauw in voor kan komen.

De vacht van de Border Collie pup is of kortharig of matig lang. En zeker wanneer ze nog jong zijn is de vacht vaak iets korter. Bij de matig lange versie hebben vooral de kraag, de achterpoten en de staart wat langere haren. De ondervacht is bij beide types zacht en dicht.

Het is daarom belangrijk dat dit type hond vanaf het begin af aan goed verzorgd wordt. Het regelmatig kammen  van jouw lieve puppy voorkomt dat er klitten ontstaan en zorgt voor een gezonde en goed gevoede vacht.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Collie (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Border Collie pups zijn perfecte gezinshonden

Wanneer je een Border Collie pup koopt weet je vrijwel zeker dat je een sociale hond in huis haalt die goed met verschillende type mensen om kan gaan. Het is daarbij belangrijk dat je vanaf de start actief bezig gaat met de opvoeding. Doe je dit consequent, dan kan de Border Collie echt de perfecte gezinshond worden. Deze puppy groeit uit tot een trouwe vriend en is loyaal aan de baas en het gezin.

Laat je Border Collie pup niet te veel alleen

In dat sociale karakter schuilt trouwens ook een uitdaging. Zijn behoefte aan contact en aandacht maakt de Collie ook tot een hond die niet heel lang alleen kan blijven. En dat geldt zeker wanneer ze nog jong en klein zijn. We raden je daarom aan om in het begin niet al te lang van huis weg te gaan.

Laat de hond rustig wennen aan je afwezigheid, bijvoorbeeld door regelmatig even naar boven te gaan en de hond beneden te laten. Op die manier train je hem langzaam om niet meer te jammeren zodra het baasje even weg moet.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Collie

Overweeg je een Border Collie te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wandelen is belangrijk voor je pup

Zoals al eerder vermeld zijn Border Collies actieve honden. En dat geldt direct vanaf het moment dat Border Collie pup geboren wordt. Het is daarom belangrijk dat dit type hond op een plek terecht komt waar er genoeg tijd is voor de nodige beweging. Wandelen is voor een Border Collie pup bijvoorbeeld erg belangrijk. Dat geeft ze de mogelijkheid om hun ei kwijt te kunnen.

Als ze niet genoeg beweging krijgen kunnen er gedragsproblemen optreden. Het is natuurlijk echt niet nodig om tientallen kilometers per dag te lopen, maar minimaal een uur per dag is voor de hond wel echt prettig. Een Border Collie pup zou daarom goed passen op een boerderij of in een huis met een grote tuin om lekker in te ravotten.

Mentale uitdagingen

Naast de fysieke inspanning moeten Border Collie pups ook mentaal uitgedaagd worden. Ze zijn erg slim en zoeken daarom snel afleiding als ze niet voldoende gestimuleerd worden. Die afleiding uit zich vaak in gedrag dat je niet graag ziet. Denk daarbij aan het kauwen op je spullen of het overmatig janken en blaffen.

Gelukkig zijn er voldoende spelletjes te vinden die de hersenen van je Border Collie pup flink aan het werk zetten. We raden je ook aan om voldoende van deze spelletjes in huis te halen voordat je puppy komt.

Alles leren over de opvoeding en training van jouw Border Collie puppy?

Dan raden we je aan om het Border Collie Handboek te lezen. In dit boek van 100+ pagina’s komen zindelijkheidstraining, opvoeding en training uitgebreid aan bod. Zo weet je zeker dat je een superlieve, gehoorzame Border Collie krijgt.

Klik hier om het boek te bekijken →

Ga op puppycursus met de Border Collie pup

Vanwege de bovengemiddelde intelligentie van deze viervoeter is het sterk aan te raden om jouw Collie mee te nemen naar een goede puppycursus. Dit zorgt voor een goede socialisatie met andere honden en geeft je handvatten voor een goede opvoeding.

Bespaar alsjeblieft niet op deze investering, want wanneer de opvoeding van een Border Collie pup goed verloopt zul je echt een kameraad voor het leven hebben. Je zal jezelf in de toekomst dus dankbaar zijn dat je de moeite hebt genomen om een cursus met je hond te doen.

Zoek vooral een goede hondenschool bij jou in de buurt. Een bijkomend voordeel is het sociale aspect voor de baasjes. Veel van onze bezoekers vertelden ons dat ze het gewoon erg leuk vinden om andere baasjes te ontmoeten. Sommigen hebben er zelfs vrienden en kennissen aan overgehouden. Hoe leuk is dat?

Hoe vind je de beste hondenschool?

We adviseren je om gewoon eens via Google te zoeken naar hondenscholen bij jou in de buurt. Vaak kan je op verschillende platforms ervaringen van anderen lezen. Zo kan je snel een beeld vormen van de kwaliteit van deze partij. Heb je een passende school gevonden? Neem dan contact met ze op om te kijken hoe zij de training aanpakken. Als dit goed klinkt kun je het beste gewoon eens deelnemen met je hond.

Nog meer leren over jouw Border Collie puppy?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload