Home | Een Border Collie kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Border Collie kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Er zijn natuurlijk veel ontzettend leuke hondenrassen te vinden. Maar misschien ben jij wel een van die vele mensen met een sterke voorkeur om een lieve Border Collie puppy in huis te halen. Ben je van plan om een Border Collie puppy te kopen? Dan is het altijd verstandig om een aantal dingen op een rijtje te zetten, voordat je overgaat tot de aanschaf.

Zorg altijd dat je voldoende kwalitatieve informatie opzoekt over het type hond en of dit karakter ook past bij jouw thuissituatie. De Border Collie is namelijk een echte werkhond. Ze hebben een heel fijn karakter, maar moeten bijvoorbeeld wel voldoende beweging krijgen.

Dit soort karaktereigenschappen zijn essentieel om te weten voordat je zo’n lieve viervoeter in huis haalt. Overweeg jij een puppy te kopen? Dan geeft dit artikel je alle informatie die je nodig hebt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Veel vraag naar Border Collie puppy’s

De meeste mensen die een Border Collie puppy willen, raken in één oogopslag verliefd na het zien van zo’n schattig bolletje wol. Het liefst nemen ze de puppy direct mee naar huis. Maar hoe vereleidelijk dat ook is, het is wel verstandig om er goed over na te denken alvorens je een Border Collie puppy meeneemt.

Een ontwikkeling die daarbij helpt is de grote vraag naar Border Collie puppy’s. De meeste mensen worden dus sowieso geconfronteerd met een wachtperiode, die ze kunnen gebruiken om goed na te denken over de hond. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een Border Collie puppy en daardoor is er in sommige gevallen niet genoeg aanbod.

Doe goed onderzoek naar je Border Collie fokker

Met het groeien van de vraag, ontstaat er ook een wildgroei aan fokkers. En aangezien er dus steeds meer aanbieders van dit populaire ras zijn is het verstandig om voldoende research te doen naar de kwaliteit van jouw fokker. Je wil natuurlijk een goede, gezonde puppy hebben en niet een waar veel aan mis blijkt te zijn.

Een Border Collie puppy moet bijvoorbeeld vrij van erfelijke afwijkingen en gebreken zijn. Alleen dan weet je dat je jarenlang plezier zal hebben van jouw nieuwe aanwinst. Het lastige daarbij is dat dit natuurlijk niet altijd aan de hond zelf te zien is. Gelukkig zijn er voldoende manieren om toch te achterhalen of je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Vraag de fokker alle mogelijke vragen

Als je van plan bent om een Border Collie puppy te kopen is het verstandig om de fokker het hemd van het lijf te vragen. Een echte fokker zal jouw vragen met alle plezier beantwoorden. En belangrijker nog: de antwoorden zullen ook kloppen. Een fokker die niet zuiver is zal moeite hebben met je vragen en zal bepaalde vragen misschien zelfs ontwijken.

Zorg dat je hier scherp op bent zodat je snel kunt herkennen wat voor vlees je in de kuip hebt. Als je een goed gevoel hebt bij een fokker, is het altijd een goed idee om een huisbezoek te plannen. Je kunt de pup dan even zien in het nest en tegelijkertijd de ouders bekijken.

Kopen bij een erkende fokker

Als je voornemens bent om een pup in huis te halen is het eigenlijk altijd het slimste om bij een erkende fokker aan te kloppen. Je betaalt dan misschien wel wat meer voor een puppy, maar je weet zo wel precies wat je in huis haalt. Je zult een gezonde puppy uit een goed nest thuis krijgen. Het risico op erfelijke aandoeningen is dan ook tot een minimum beperkt.

Lijst van erkende fokkers

Als je op de website van de rasvereniging kijkt kun je op een speciale lijst zien welke fokkers als erkend geregistreerd staan. Dit soort fokkers fokt uitsluitend Border Collies om het ras beter te maken en niet om zoveel mogelijk puppy’s te produceren.

De puppy’s van zo’n fokker zijn vaak gekeurd op erfelijke aandoeningen en ook de ouderdieren zijn uitvoerig getest. Daarnaast zijn de Border Collie puppy’s voorzien van een stamboom, chip, paspoort en alle inentingen. Een Border Collie puppy kopen bij een erkende fokker geeft je daarom veel meer zekerheid op een gezonde puppy. 

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Collie (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Prijzen voor een Border Collie puppy

Waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar de prijzen van jouw toekomstige Border Collie pup. In de meeste gevallen kan je rekening houden met een investering tussen de €750,- en €1.250,-.  Als vuistregel geldt: hoe beter de stamboom, hoe duurder de puppy zal zijn. Met deze indicatie kun je zelf bepalen of de prijs die de aanbieder vraagt een beetje in verhouding ligt met de markt.

Als er een lage prijs voor de puppy gevraagd wordt is er hoogstwaarschijnlijk geen stamboom bij of moet je erg scherp zijn op gezondheidsklachten. De kans is namelijk groot dat de hond niet goed gecontroleerd is op zijn of haar gezondheid. Vraagt een aanbieder veel meer geld dan €1.250? Dan kan je er vanuit gaan dat hij te veel geld wilt verdienen aan de verkoop. Wij adviseren je dan om verder te zoeken naar een partij die een marktconforme prijs vraagt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Collie

Overweeg je een Border Collie te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Overige kosten bij het kopen van een Border Collie

De bedragen die we hierboven noemen zijn voor de aanschaf van de puppy zelf. Maar houd er daarnaast rekening mee dat er nog meer kosten gemoeid zijn met de aanschaf van jouw nieuwe vriend. Zo moet je ook nog betalen voor de vaccinaties, inentingen en andere medische onderzoeken. Dit kost al snel zo’n €250,-. Verder komt er ook nog papierwerk en registratie bij kijken.

Na het kopen begint het opvoeden van jouw Border Collie puppy

Eindelijk je Border Collie pup in huis? Dan begint de volgende uitdaging: het opvoeden. Border Collies zijn lief, maar moeten wel goed opgevoed worden. Het is van belang om daar direct consequent mee aan de slag te gaan. Je moet hier voldoende tijd en aandacht in stoppen om later de vruchten te plukken van een gehoorzame hond. Om je daarbij te helpen delen we alvast een paar belangrijke punten:

Wennen aan het huis

Border Collies zijn nieuwsgierig en zullen bij thuiskomst direct de nieuwe omgeving gaan verkennen. Laat de hond dit ook gewoon doen, want op deze manier raakt je Border Collie het snelste gewend aan zijn nieuwe woning.

De basis van zindelijkheidstraining

Merk je dat jouw Collie moet plassen? Breng hem dan direct naar buiten. Nadat hij of zij de behoefte heeft gedaan geef je hem een dikke knuffel. Zo leert de hond dat dit het juiste gedrag is. Je kunt ook eventueel een snoepje geven. Door met zo’n soort beloning te werken leert de hond erg snel.

Wees geduldig met je Border Collie

Houd er daarnaast rekening mee dat je puppy niet meteen de regels weet en dat het dus nog wel eens mis kan gaan in het begin. Streng straffen zal niet helpen. Een beloning bij goed gedrag werkt veel beter. De opvoeding en training kost misschien even wat moeite en tijd, maar meestal pakt een Border Collie puppy dit allemaal vrij snel op.

Gebruik het Border Collie Handboek als hulpmiddel

Wil je alles leren over de aanschaf en opvoeding van jouw (toekomstige) Border Collie? Dan moet je absoluut het Border Collie Handboek even bekijken.

Daarin staat namelijk alles wat je wil weten over deze hond. Het handboek helpt je om jouw Border Collie op te laten groeien tot een lieve, loyale vriend voor het leven!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Border Collie grijs 

Maak kennis met de Border Collie grijs 

De Border Collie Grijs, een prachtig en intelligent ras, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Deze honden staan bekend om hun buitengewone intelligentie en indrukwekkende werkethiek. In dit artikel willen we je graag voorstellen...

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload