Home | Lees hier alles over een Border Collie puppy kopen

Lees hier alles over een Border Collie puppy kopen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn heel veel super leuke hondenrassen te vinden, maar misschien bij jij wel 1 van die vele mensen die een voorkeur heeft om een Border Collie puppy te kopen wilt. Voordat je een Border Collie puppy kopen gaat, is het wel verstandig om even een aantal dingen op een rijtje te zetten alvorens je overgaat tot het aanschaffen van zo’n schattige puppy. Zorg dat je eerst goed informatie opzoekt over het type hond en of dit karakter ook past bij jouw thuissituatie. Het is namelijk een echte werkhond met een heel fijn karakter en dat houdt wel in dat het een hond is die veel beweging nodig heeft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Border Collie!

Veel vraag naar Border Collie puppy’s

De meeste mensen die een Border Collie puppy kopen willen, zijn direct al in 1 oogopslag verliefd na het zien van zo’n schattig bolletje wol. Het liefst neem je direct de puppy mee naar huis, maar het is wel even verstandig om er goed over na te denken alvorens je een Border Collie puppy kopen gaat. Dit type ras heeft in de meeste gevallen prachtige ogen en kunnen je een vertederende blik toewerpen waardoor je al snel verkocht bent. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een Border Collie puppy en daardoor is er in sommige gevallen niet genoeg aanbod. Dit maakt dan weer dat er fokkers zich op de markt begeven die niet erkend zijn.

Doe goed onderzoek

Aangezien er dus steeds meer fokkers van dit populaire ras komen, is het verstandig alvorens je overgaat tot het kopen van een Border Collie puppy dat je je huiswerk goed doet. Je wilt namelijk een goede gezonde puppy hebben en niet 1 waar heel veel aan mis blijkt te zijn. Een Border Collie puppy moet vrij van erfelijke afwijkingen en gebreken zijn en pas dan haal je een puppy bij een zuivere fokker weg. Hoewel dit niet altijd aan de hond zelf te zien is, is het goed om de fokker goed na te zoeken om zo ervaringen van eventuele vorige klanten te kunnen achterhalen.

Een puppy via Marktplaats kopen

Het is natuurlijk mogelijk dat je via Marktplaats een Border Collie puppy kopen wilt. Dit kan best, maar dan is het wel belangrijk dat je goed onderzoek doet alvorens je met geld over de brug komt. Zo voorkom je dat je een ongezonde hond in huis krijgt en voorkom je teleurstellingen achteraf. Er kan best een gezonde Border Collie puppy te koop aangeboden worden via Marktplaats, maar je kunt beter goed onderzoek doen om er zeker van te zijn dat het goed zit. 1 van de dingen die aangeeft dat je met een goede fokker te maken hebt, is als deze is aangesloten bij een Border Collie rasvereniging. Verder is een stamboom belangrijk en kijk ook of beide ouderdieren bij de fokker zijn.

Vraag de fokker alle mogelijke vragen

Als je van plan bent een Border Collie puppy te kopen, dan is het goed om de fokker eigenlijk het hemd van het lijf te vragen. Een echte fokker zal namelijk met alle plezier je vragen beantwoorden en dan zullen deze antwoorden ook kloppen. Een fokker die niet zuiver is, zal moeite hebben met je vragen en zal bepaalde vragen misschien zelfs ontwijken. Zorg dat je hierop verdacht bent zodat je al snel kunt herkennen wat voor vlees je in de kuip hebt. Als je een goed gevoel hebt bij een fokker, is het altijd een goed idee om een huisbezoek te plannen. Je kunt dan de Border Collie puppy zien in het nest en ook de ouderdieren bekijken.

Prijzen voor een Border Collie puppy

Als het op prijzen voor een Border Collie puppy aankomt, is dit in de meeste gevallen tussen den €750 en €1.250. Hoe beter de stamboom, hoe duurder de puppy zal zijn. Met deze prijsindicatie kun je bepalen of de prijs om een Border Collie puppy te kopen op Marktplaats klopt. Als er een lage prijs voor de puppy gevraagd wordt, is er hoogstwaarschijnlijk geen stamboom bij. Ook zullen er geen gezondheidskeuringen gedaan zijn, waardoor je niet zeker weet of je te maken hebt met een gezonde puppy. Het is ook mogelijk om bij de Border Collie Club Nederland navraag te doen over een fokker, zodat je weet of je met een goede fokker te maken hebt. 

Lijst van erkende fokkers

Het is natuurlijk ook mogelijk om een Border Collie puppy te kopen bij een erkende fokker. Als je bij de rasvereniging op de site kijkt, kun je op een speciale lijst bekijken welke fokkers als erkende fokkers geregistreerd staan. Dit soort fokkers fokt alleen Border Collies om het ras beter te maken en niet om zoveel mogelijk puppy’s te produceren. De puppy’s van zo’n fokker zijn vaak ook gekeurd op erfelijke aandoeningen en ook de ouderdieren zijn uitvoerig getest. Daarnaast zijn de Border Collie puppy’s voorzien van een stamboom, chip, paspoort en alle inentingen. Een Border Collie puppy kopen bij een erkende fokker geeft je daarom veel meer zekerheid op een gezonde puppy. 

Klop bij een erkende fokker aan

Mocht je een Border Collie puppy willen kopen, is het eigenlijk wel het meest verstandige om bij een erkende fokker aan te kloppen. Je betaalt dan misschien wel wat meer voor een puppy, maar je weet zo wel precies wat je in huis haalt. Je zult een gezonde puppy thuis krijgen uit een goed nest en erfelijke aandoeningen zijn ook uitgesloten. Een Border Collie puppy met stamboom geeft je ook de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden wanneer je dit wilt.

Zelf nestjes fokken in de toekomst

Zorg dus als je een Border Collie puppy kopen gaat, dat je goed onderzoek doet naar een fokker. Dit kan je een hoop gedoe en teleurstelling besparen. De prijs van een goede Border Collie puppy is hoog, maar zal het uiteindelijk allemaal waard zijn. Als je een goede stamboom hebt, is het zelfs mogelijk om met je puppy uiteindelijk zelf ook te gaan fokken als deze ouder is. Zo kun je zelf nestjes fokken en een eigen lijn opbouwen of uitbouwen. Hoe dan ook, het is van belang dat je een goede en gezonde puppy in huis haalt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Lees hier alles over een Border Collie trimmen

Lees hier alles over een Border Collie trimmen

Net als alle andere honden, moet de vacht van een Border Collie ook goed verzorgd worden en is in sommige gevallen een Border Collie trimmen nodig. Dit is zeker niet altijd het geval, er zijn ook Border Collies die nooit bij een trimsalon in de buurt komen....

Lees hier alles over Border Collie training

Lees hier alles over Border Collie training

Als je het ras een beetje kent, weet je dat Border Collies ontzettende slimme honden zijn en het ontzettend leuk is om een Border Collie training te doen. Het zijn honden die graag willen pleasen en daardoor heel leergierig en nieuwsgierig zijn. Ze zijn dus...

Lees hier alles over het Border Collie gedrag

Lees hier alles over het Border Collie gedrag

Zoals je misschien wel weet is een Border Collie een ontzettend slimme hond en dit zie je dan ook zeker terug in het Border Collie gedrag. Het is een hond die heel goed te trainen is en er alles voor wil doen om jou als baas tevreden te stellen. Een Border...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload