Home | Training van jouw Border Collie: zo pak je het aan

Training van jouw Border Collie: zo pak je het aan

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je het ras een beetje kent, weet je dat Border Collies ontzettende slimme honden zijn en het ontzettend leuk is om een Border Collie training te doen. Het zijn honden die graag willen pleasen en daardoor heel leergierig en nieuwsgierig zijn. Ze zijn dus perfect om nieuwe dingen te leren, juist omdat ze alles heel snel op kunnen pikken. Een Border Collie heeft alles al snel door en zal net zo lang doorgaan tot hij of zij het perfect kan.

De intelligentie van de Border Collie zorgt ervoor dat ze op allerlei manieren zullen proberen om tijdens de Border Collie training een onderdeel goed onder de knie te krijgen. Je Border Collie zal de ster van de cursus zijn en wil je trots maken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Goede gehoorzaamheid

Naast dat Border Collie training leuk is, is het ook ontzettend belangrijk om te doen. Dit is omdat het honden zijn die heel actief zijn en de energie kwijt moeten kunnen. Door een training is het mogelijk voor een Border Collie om zijn of haar ei kwijt te kunnen.

Daarnaast zorgt het ook voor de nodige gehoorzaamheid. Aangezien het slimme en soms koppige dieren kunnen zijn, is het belangrijk dat je de Border Collie training consequent volgt. Als je dit doet, zul je heel veel plezier beleven en werpen de trainingen ook echt de vruchten af. het is namelijk ook van belang in het dagelijks leven dat je Border Collie goed luistert.

Training vanaf het eerste jaar

Het Border Collie ras wordt gezien als de beste herdershonden van de wereld en ze zijn dan ook gefokt om schapen en ander vee te hoeden. Als je van plan bent je Border Collie puppy hiervoor te trainen, is het wel verstandig om hier niet direct op jonge leeftijd mee te beginnen.

Het wordt aangeraden om er pas mee te beginnen als je Border Collie minimaal 1 jaar oud is. De botten en gewrichten zijn namelijk nog heel broos en onderontwikkeld en moeten de mogelijkheid hebben sterk te worden voordat er aan Border Collie training voor hoeden begonnen wordt. Vanaf het eerste jaar is het zachte kraakbeen al voornamelijk verhard en kun je dus langzaam aan de slag met de Border Collie training.

Let op: Het opvoeden van jouw Border Collie (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Veel beweging nodig

De Border Collie is een ras dat hele actieve en intelligente honden levert. Dit maakt dat ze dus veel beweging nodig hebben en ook mentaal uitgedaagd moeten worden. Als je van plan bent een Border Collie te nemen, moet je bedenken dat de honden toch wel 1 tot 2 uur aan beweging nodig hebben om de energie kwijt te kunnen. Dit houdt in dat je naast het gewoon wandelen met je hond, je ook nog extra beweging moet bieden.

Verder is ook de mentale uitdaging belangrijk en kun je een Border Collie training doen om de hersenen te stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld het leren van commando’s zijn, maar ook trucjes aanleren is een optie.

Ga verveling tegen

Om te zorgen dat je Border Collie niet verveeld raakt, zijn er allerlei manieren om je hond bezig te houden. Er bestaan speurspelletjes en andere Border Collie training die je gewoon thuis kunt doen om te voorkomen dat de Border Collie zelf bezigheden gaat bedenken.

Heti s ook mogelijk om met de Border Collie op wedstrijdniveau te trainen. Dit zijn dan activiteiten zoals flyball, agility, obedience en schapendrijven. Het is allemaal leuk om te doen en hoogstwaarschijnlijk zal je Border Collie alles ook leuk vinden om te doen. Hoe meer je hiermee bezig gaat, hoe beter je Border Collie het gaat doen. Ze willen namelijk alles doen om jou tevreden te krijgen en daar kun je bij dit soort Border Collie training gebruik van maken.

Zorg voor een laag energielevel

Zoals gezegd zul je moeten zorgen dat je genoeg activiteiten doet gedurende de dag om je Border Collie tevreden te houden. Als je dit niet doet, kan er probleemgedrag ontstaan. Het is moeilijk om dit af te leren, dus is voorkomen beter dan genezen.

Als je hond de energie kwijt is door veel beweging, zal de Border Collie training ook vele malen makkelijker gaan. Wanneer je Border Collie een enorm hoog energieniveau heeft, zal deze hoogstwaarschijnlijk niet opletten en overal mee bezig zijn behalve met de training. Door genoeg te bewegen met je Border Collie, maak je je eigen leven een stuk makkelijker.

Verveling veroorzaakt problemen

De meeste gedragsproblemen bij de Border Collie worden veroorzaakt als er niet genoeg gedaan wordt met de hond. Verveling is het resultaat en dan zijn de honden slim genoeg om zelf voor hun leuke dingen te bedenken. Zorg dat je genoeg kauwspeeltjes in huis haalt, zodat de Border Collie niet aan je schoenen of aan de afstandsbediening begint.

Als je hond zich dan zelf moet vermaken, is er in ieder geval genoeg om mee te spelen. Als je van plan bent Border Collie training te gaan doen, is het slim om over dit soort factoren na te denken.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Border Collie

Wil je precies leren hoe je jouw Border Collie perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Blijf trainen

Wanneer je Border Collie al wat ouder is en goed luistert, kan het nog een goed idee zijn om Border Collie training te volgen of thuis te doen. Ook al is het maar een kwartier per dag, het helpt om steeds te herhalen wat er van de hond verwacht wordt als het op het gedrag aankomt.

Deze herhaling zal de Border Collie niet zozeer als een verspilling van tijd zien, maar als nuttig werk waarvoor ze gemaakt zijn. Dit is omdat de honden echte werkhonden zijn en graag met je samen aan de slag willen.

Gelukkige hond en gelukkig baasje

Als je Border Collie training gaat doen, geeft dit een klein beetje garantie dat je een goede en gehoorzame hond in huis zult hebben. Een gelukkige hond staat gelijk aan een gelukkige baas en je zult merken dat je echt voornamelijk voordelen uit de training gaat halen.

Je kunt overal heen zonder zorgen en weet dat je Border Collie goed naar je luistert. Border Collie training op het gebied van gehoorzaamheid moet al beginnen als de hond nog een pup is. Zo begint het leven van de Border Collie op de juiste manier.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Border Collie grijs 

Maak kennis met de Border Collie grijs 

De Border Collie Grijs, een prachtig en intelligent ras, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Deze honden staan bekend om hun buitengewone intelligentie en indrukwekkende werkethiek. In dit artikel willen we je graag voorstellen...

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload