Home | De kruising Border Collie x Australian Shepherd is een schitterende mix

De kruising Border Collie x Australian Shepherd is een schitterende mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je graag een energieke hond in huis wilt halen, dan zijn zowel een Border Collie als een Australian Shepherd hier uitermate geschikt voor. De meeste kiezen voor een Border Collie omdat dit ras wat bekender is. Er zijn wel veel meer mensen die ook de weg naar de Australian Shepherd steeds beter weten te vinden.

Beide type honden zijn heel vrolijk, zijn lekker actief en leren snel. Het zijn beiden honden die perfect zijn voor een gezin dat veel buiten doorbrengt en deze type honden de nodige aandacht en beweging kunnen geven. Er zijn wel verschillen tussen beide rassen. Een van de verschillen is de grootte en kleine karaktertrekken die verschillen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Leuke en actieve hond die van uitdagingen houdt

Als je naar een Border Collie kijkt, is dit een zeer slimme hond die toch redelijk veel gekozen wordt in Nederland als trouwe vriend. Het is 1 van de slimste hondenrassen die er op dit moment te vinden is en daarom zijn ze perfect om vanalles te leren. Het zijn honden die ervan houden om veel te rennen en dat is dan ook waarom ze veel beweging moeten hebben.

Naast de fysieke uitdaging vormt ook mentaal dit type hond een uitdaging. Je moet namelijk als baas ervoor zorgen dat geestelijk gezien een Border Collie ook genoeg uitdagingen geboden krijgt. Dit type honden zijn doorgaans best druk, maar kunnen op z’n tijd ook gewoon rustig gaan liggen om lekker te knuffelen.

Australian Shepherd maakt een opmars

Zoals gezegd is in vergelijking tot de Border Collie de Australian Shepherd nog niet zo bekend in ons land. In Amerika is het een razend populair ras en staat ook wel bekend als een Aussie of Australische Herder. Ook een Australian Shepherd past het beste in een gezin waar veel activiteiten gedaan worden.

Dit type hond vindt het geweldig om te rennen, wandelen, zwemmen en spelletjes te doen. Het belangrijkste voor de hond is dan wel dat ze het met de baas kunnen doen. Het zijn perfecte gezelschapshonden en passen ook goed bij een gezin. Aangezien de Australian Shepherd ook slim is, pakt deze de meeste dingen ook snel op en heeft het plezier in het trainen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Collie (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Beide zijn typische werkhonden

Zowel de Border Collie als Australian Shepherd zijn honden die ervan houden te werken. Dit is dan ook precies de gedachte achter de fokkerij van deze rassen. Als het op werkdrang aankomt, is dit bij een Border Collie net wat meer aanwezig dan bij een Australian Shepherd.

Dit houdt in dat je met een Border Collie meer activiteiten moet doen om van deze energie af te komen dan het geval is bij de Australian Shepherd. Het kan natuurlijk per hond en persoonlijkheid verschillen hoeveel werkdrang er is. Er bestaan ook de wat luiere Border Collies en Australian Shepherds die het liefste de hele dag weinig uitvoeren.

Mogelijkheid bieden om te rennen

Het is nu al een paar keer gezegd dat beide de Border Collie en Australian Shepherd veel beweging nodig hebben. Als je dit namelijk niet doet, kan er vervelend gedrag ontstaan en steken de honden je de gek aan. Bij beide rassen geldt dat je minimaal 30 tot 60 minuten per dag de honden moet kunnen laten rennen.

Dit is dan ook echt rennen en niet wandelen. Dit is de beste manier om ze de energie kwijt te laten raken en je een brave en gehoorzame hond ervoor terug krijgt. Wanneer je interesse uitgaat naar hondensport, dan zijn beide rassen hier geschikt voor. Als het op uithoudingsvermogen aankomt, zal de Border Collie het langer uithouden dan een Australian Shepherd. 

Consequent opvoeden

Aangezien beide honden veel en snel kunnen leren, is het belangrijk dat je consequent omgaat met de opvoeding. Ze kunnen namelijk goede dingen snel leren, maar ook het slechte gedrag is makkelijk aangeleerd. Bij een Border Collie zal het iets lastiger zijn om slechte gewoontes af te leren en daarom moet je echt heel consequent zijn bij dit ras. Een Australian Shepherd is ook slim en leert ook snel dingen aan, maar bij dit type hond is het slechte gedrag dan weer sneller en makkelijker af te leren.

De slimmigheid van beide rassen uit zich ook in innovativiteit. Dit houdt in dat als een Border Collie of Australian Shepherd iets wil, dat ze op verschillende manieren zullen proberen het voor elkaar te krijgen.

Mentale uitdagingen bieden

Juist omdat ze zo slim zijn, is het dus belangrijk ze ook mentaal uit te dagen. Dit kan door middel van hondenpuzzels of zoekspellen. Ook nieuwe trucjes aanleren kan een goede manier zijn om een Border Collie en Australian Shepherd geïnteresseerd te houden. Ze willen er alles aan doen om jou als baasje blij te maken en dit zorgt er voor dat ze heel werkwillig zijn. Beide honden kun je heel makkelijk commando’s aanleren en zullen het super leuk vinden om mee bezig te zijn.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Collie

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Verschil is vooral waakzaamheid

Het verschil tussen beide rassen is dat een Border Collie geen waakhond is, waar een Australian Shepherd hier wel meer geschikt voor is. Een Australian Shepherd is wat afstandelijker richting vreemden en zal dus eerder blaffen. Een Border Collie blaft normaal gesproken nagenoeg niet.

Toch kan in dit geval het ook heel erg per hond verschillen en kan je zomaar een Border Collie in huis halen die prima je erf kan bewaken tegen ongewenste indringers. Ook kan je een Australian Shepherd krijgen die een allemansvriend is en weinig blaft.

Een Border Collie Australian Shepherd kruising

Als je niet helemaal kunt kiezen omdat je zowel een Border Collie als Australian Shepherd heel mooi vindt, is er nog een andere optie. Er bestaat namelijk een kruising tussen de 2 rassen en deze wordt een Bordershep genoemd. Hiermee combineer je het beste van beide rassen en heb je een slimme, lieve en leuke hond die ook nog eens perfect is om je gezin te beschermen.

Ook bij de kruising geldt dat het een actieve hond is en dus veel beweging nodig heeft per dag. Dit maakt een Bordershep perfect voor bijvoorbeeld een sportieve familie.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload