Home | De kruising Border Collie x Golden Retriever is een schitterende mix

De kruising Border Collie x Golden Retriever is een schitterende mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

2 van de meest populaire rassen in ons land zijn de Border Collie en Golden Retriever en dat is dan ook waarom ook de Border Collie Golden Retriever mix mogelijk wordt gemaakt. Het zijn beide werkhonden welke voor andere soorten werk gefokt zijn. Door deze 2 rassen te combineren krijg je een intelligente, lieve, gehoorzame en behendige hond tot je beschikking.

Het is een hybride hond die ook wel designer honden genoemd worden. Doordat er van 2 verschillende rassen gebruik wordt gemaakt, worden de genen en eigenschappen van de rassen gecombineerd. Het karakter is daarbij natuurlijk ook van belang en deze zal hoogstwaarschijnlijk een combinatie zijn van beide ouderdieren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Geschiedenis Border Collie

De Border Collie is ooit gefokt om vee en schapen te hoeden en de hond werd vooral op werkvermogen gefokt. Dit is dan ook waarom er heel veel verschillende kleuren mogelijk zijn bij dit type ras. Het ging er niet om hoe ze eruit zagen, maar enkel om hoe groot het uithoudingsvermogen was.

Vandaag de dag is het het slimste hondenras dat we kennen en is het nog steeds een veel gebruikte hond om schapen te hoeden. Toch is het ook een leuke hond voor het gezin en dan vooral als je veel ruimte om huis hebt. Dit is met een Border Collie Golden Retriever mix helemaal het geval doordat de Golden Retriever een perfecte gezinshond is.

Geschikt als werkhond

De Golden Retriever is ook een hond die werkwillig is en ook erg slim is. Het zijn hele mooie honden die ook goed groot zijn. Ze kunnen als volwassen hond tussen de 53 en 60 cm worden en zo’n 34 kg wegen. Dit type hond wordt gebruikt voor verschillende soorten werk zoals zoek- en reddingsacties. Ook kunnen het perfecte therapie- en hulphonden zijn.

Het zijn zeer lieve en loyale honden die een hele goede band op kunnen bouwen met zowel mensen als andere dieren. Dit maakt dat het een geweldige hond voor in huis is en dat komt dus terug in de Border Collie Golden Retriever mix.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Collie (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Heel veel keuze

Zowel de Border Collie als de Golden Retriever heeft een dubbelgelaagde vacht. Deze vacht is dik en weerbestendig. Het kan bij een Golden Retriever golvend of steil zijn en is bij dit type hond vooral goudgeel. Dit kan wel in verschillende tinten zijn, dus donker en licht goud of geel. De kleur van de Border Collie is eigenlijk heel variërend.

De meest voorkomende kleur is zwart-wit, maar ook bruin-wit, merle en de driekleur zijn mogelijk bij de Border Collie. Door deze 2 honden te combineren in de Border Collie Golden Retriever mix, kunnen de kleuren ook heel erg verschillend zijn. Het kan zwart, zwart-wit, goud, licht of donker bruin, chocolade kleur of rood worden.

Veel energie

De Border Collie Golden Retriever mix kan qua grootte als volwassen hond tussen de 60 en 65 cm groot worden en 20 tot 34 kg wegen. Het fijne aan deze grove en grote honden is dat ze niet een heel groot hok nodig hebben. Ze vinden het juist fijn om heerlijk opgekruld te gaan liggen. Dit type hond heeft wel genoeg ruimte nodig als het om rondom het huis gaat.

Het zijn doordat de Border Collie de energie doorgeeft, honden met een groot uithoudingsvermogen en daarom hebben ze veel ruimte nodig om lekker te kunnen ravotten. Met dit type hond is het best mogelijk om op een flat te wonen, maar het is wel belangrijk dat ze de nodige beweging krijgen elke dag.

Perfecte gezinshond

Aangezien de ouderdieren van de Border Collie Golden Retriever mix best veel overeenkomsten hebben, zal er veel van deze eigenschappen terug te zien zijn in deze kruising. Het karakter van de Golden Retriever is makkelijk, blij en vriendelijk terwijl de Border Collie vooral werkwillig en intelligent is en graag wil pleasen.

Door deze eigenschappen te combineren ontstaat er een kruising die nagenoeg perfect is om in huis te halen. Het zijn super lieve honden die er alles aan doen om de familie waartoe ze behoren te beschermen. Ze zijn loyaal en kunnen het vaak met heel veel andere dieren ook prima vinden. De Border Collie Golden Retriever mix kan wel een aantal uur alleen blijven, maar te lang is niet goed.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Collie

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Eenvoudig te trainen

Als het op training aankomt, dan is de Border Collie Golden Retriever mix zeer makkelijk om dingen te leren. Het heeft de intelligentie van zowel de Border Collie als de Golden Retriever en dat maakt dat ze dingen heel snel oppikken. De kruising is daardoor slim, maar ook makkelijk en gehoorzaam.

Het feit dat ze jou als baasje graag blij willen maken, is nog een extra eigenschap die ervoor zorgt dat ze heel eenvoudig te trainen zijn. Wanneer je het goed wilt doen, kun je het beste als puppy al op cursus gaan om zo het goede gedrag direct op de juiste manier aan te leren. Ook zal de Border Collie Golden Retriever mix pup goed kunnen socialiseren met andere honden wat het ook makkelijker maakt voor de toekomst.

Hoog uithoudingsvermogen

Zoals gezegd heeft de Border Collie Golden Retriever mix een hoog uithoudingsvermogen. Daarom is het belangrijk dat je er genoeg mee doet. Ze hebben veel beweging nodig om zo alle energie makkelijk kwijt te raken. Naast rennen houden dit type honden ook heel erg van hiken en zwemmen.

Ze vinden het al geweldig als ze het samen met jou als baas kunnen doen. Als je ze mentale uitdagingen wilt bieden, zijn puzzelspelletjes een goed idee. Dit zijn speeltjes waar je koekjes in kunt verstoppen die je hond eruit moet zien te krijgen.

Onderhoudsgevoelig

De vacht van de Border Collie Golden Retriever mix is redelijk onderhoudsgevoelig. Je zult toch wel 1 à 2 keer per week de vacht moeten borstelen om deze goed klitvrij te houden. Het is daarbij ook van belang om de oren goed in de gaten te houden. Dit is de meest voorkomende plek waar irritaties bij dit ras kunnen ontstaan en het is dus belangrijk om de oren goed schoon te houden. Dit kun je het beste gewoon wekelijks doen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

Border Collie showlijn.. een bijzondere viervoeter

Border Collie showlijn.. een bijzondere viervoeter

Als je dit artikel leest, heb je vast en zeker interesse in hondenrassen. Als we het daarover hebben, dan is een van de mooiste beesten in de hondenwereld de Schotse Border Collie. Deze plattelandse werkhond is van oorsprong gefokt door Schotse boeren om te...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload