Home | Ontdek de kruising Border Collie x Husky: een interessante mix

Ontdek de kruising Border Collie x Husky: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Er zijn doordat de Border Collie een zeer populair ras is, steeds meer designer honden ontstaan waarvan de Border Collie husky mix er ook 1 is. Dit type hond wordt ook wel een hybride genoemd doordat er 2 verschillende rassen gebruikt worden als ouderdieren. Het kan net als bij andere designer honden zo zijn dat de genen van beide ouders doorgegeven worden in de Border Collie husky mix.

In veel gevallen zal wel het actieve karakter van de Border Collie aanwezig zijn bij de mix, al is een husky natuurlijk ook een zeer actieve hond. Dit is dus wel iets om goed over na te denken voordat je dit type hond in huis gaat halen. Het is geen hond die urenlang alleen thuis kan zijn zonder beweging.    

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Combinatie van mooie rassen

De reden dat steeds meer mensen voor een hybride hond kiezen, is omdat er dan een combinatie is van de eigenschappen van 2 honden die ze geweldig vinden. Iemand die een Border Collie husky mix kiest, zal dus gek zijn van Border Collies en van Husky’s. Het mooie met zo’n designer hond is dat je dan niet hoeft te kiezen, maar het beste van de 2 rassen kunt krijgen.

Niet alle fokkers zijn gek van het designer hond idee, maar uit onderzoek blijkt dat het voor de gezondheid van de hond soms wel beter kan zijn. Als de pup gezond is en de ouderdieren gecheckt zijn op erfelijke aandoeningen en ziekten, is er voordeel te behalen.

Border Collie eigenschappen

Als je naar de Border Collie kijkt, is dit een heel oud ras dat van origine gefokt is om vee en schapen te hoeden. Het zijn super slimme honden die alles te leren valt en dat maakt ze perfecte werkhonden. Het is niet voor niets dat het een populair ras geworden is, maar het is wel belangrijk dat je bekijkt of het karakter echt bij jou past.

Je moet consequent zijn en ook de tijd hebben voor zo’n actieve hond. Dit is een karaktereigenschap die zomaar in de Border Collie husky mix overgenomen kan worden. Door hier goed over na te denken, kun je besluiten of het verstandig is zo’n hond in huis te halen.

Russisch hondenras

De Husky is dan weer een van de oudste rassen die op de wereld te vinden is. Dit hondenras kent haar origine in Rusland en was net als de Border Collie gefokt voor het werkvermogen. De Husky werd gebruikt om voorraden aan Inheemse stammen te leveren. Net als de Border Collie heeft de Husky ook een enorm groot uithoudingsvermogen.

Dit gecombineerd in de Border Collie husky mix geeft aan hoe actief deze hybride hond kan zijn elke dag weer.

Intelligentie en uithoudingsvermogen

Een Border Collie husky mix is dus een combinatie van 2 zeer sterke, actieve en machtige honden. Doordat beide type honden super mooi zijn, kun je er vanuit gaan dat je een prachtige pup zult krijgen. De pup zal de intelligentie van beide ouders erven en zal dus enorm slim zijn. Dit betekent dat je als baasje wel je mannetje of vrouwtje moet kunnen staan.

Je zult consequent moeten zijn als het op opvoeding aan komt en ook het uithoudingsvermogen zal zeer groot zijn. Het zal dus een hond zijn die veel beweging nodig heeft en het best past bij een actieve en sportieve familie. Het is een lieve mix die heel aanhankelijk kan worden met zijn of haar familie bij een goede opvoeding.

Het instinct onderdrukken

Bij de Border Collie husky mix zal de pup hoogstwaarschijnlijk ook het herders instinct van de Border Collie erven. Dit instinct wordt generatie op generatie doorgegeven ook al heeft een Border Collie nog nooit een echte herdershond hoeven zijn. Dit is vooral fijn als je van plan bent om van je Border Collie husky mix een werkhond te maken.

Als je jonge kinderen en andere dieren in huis hebt, is dit dan weer een minder fijne eigenschap. Het is in dat geval heel belangrijk om dit instinct te onderdrukken en de hond het niet toepast op kinderen of andere dieren. Het is dus goed om te bekijken hoe je thuissituatie is en of dit type hond daarvoor wel geschikt is.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Collie (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bouw van de Border Collie Husky mix

Als het op de grootte van de Border Collie husky mix aankomt, dan is deze hybride een middelgrote hond te noemen. Deze zal zo’n 48 tot 58 centimeter groot zijn en 29 tot 25 kg wegen als volwassen hond. Hoogstwaarschijnlijk zal dit type hond wat kleiner zijn dan een Husky, maar groter en meer bespierd dan een Border Collie.

Hoewel er heel veel verschillende Border Collie kleuren zijn, zal een Border Collie husky mix hoogstwaarschijnlijk de zwarte-witte variant zijn die eruit ziet als een Husky. Qua kleur van de ogen zijn er een paar mogelijkheden. De hond kan de oogkleur van de Border Collie krijgen, kan een blauwe en bruin oog hebben of 2 blauwe ogen.

Mentale en fysieke uitdagingen

Zoals al eerder gezegd is de Border Collie husky mix een hond die veel beweging nodig heeft. Minimaal 60 minuten per dag moet dit type hond kunnen rennen als je een lieve en makkelijke hond wilt hebben. Doe je dit namelijk niet, dan kan je Border Collie husky mix gedragsproblemen ontwikkelen door onder meer verveling.

Ook mentaal moet dit type hond goed uitgedaagd worden. Denk hierbij aan apporteren, touwtrekken en slimme speeltjes waarvoor je hond zijn of haar hersenen moet gebruiken. Er is van alles te vinden als je goed zoekt.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Collie

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Goede gehoorzaamheidstraining

Een Border Collie husky mix krijgt van beide ouders de wil om de baas te pleasen mee. Dit maakt het ook zulke fijne honden om mee te werken. Het kunnen wel koppige honden zijn, dus daarom is ervaring met het opvoeden van jonge honden wel een must. Het is van belang dat je consequent optreed en de hond op jonge leeftijd al gehoorzaamheidstraining geeft.

Zodra het kan, zou je op puppycursus moeten gaan. Zo kun je met behulp van een trainer de hond op de juiste manier opvoeden. Je moet hem blijven uitdagen en daarmee kunnen hondencursussen goed helpen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Border Collie grijs 

Maak kennis met de Border Collie grijs 

De Border Collie Grijs, een prachtig en intelligent ras, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Deze honden staan bekend om hun buitengewone intelligentie en indrukwekkende werkethiek. In dit artikel willen we je graag voorstellen...

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload