Home | Border Collie x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

Border Collie x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een van de meest favoriete kruisingen is de Labrador Border Collie en deze wordt ook wel de Borador genoemd. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden als het op het kruisen van een Border Collie komt, maar veel mensen zijn gecharmeerd door de combinatie met de Labrador. Het is daarbij goed om te bekijken of dit type kruising geschikt is voor jou in huis.

Een Border Collie staat erom bekend dat het energieke honden zijn die behoorlijk wat beweging moet hebben om de energie kwijt te raken. De honden zijn voornamelijk aanhankelijk, slim en actief. Het is natuurlijk zo dat dit in de kruising Labrador Border Collie doorgegeven kan worden aan de puppy’s en dan is het belangrijk dat je alle mogelijkheden hebt om de hond een goed huis te geven.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

Designer hond

Als je aan een Labrador denkt, dan denk je aan trouwe, leuke en lieve honden die perfect zijn voor een gezin. Door de kruising Labrador Border Collie wordt ook dit gedeelte van het karakter van de hond doorgegeven. Een Borador is dus perfect als gezinshond en zal er alles aan doen om jou en je gezin veilig te houden.

De reden dat de 2 gecombineerd werden is omdat zowel de Labrador als de Border Collie ontzettend populaire rassen zijn. Het combineren van deze 2 rassen brengt al het goede bij elkaar en maakt dat je helemaal niet hoeft te kiezen. De benaming voor dit soort populaire kruisingen is designer hond en zijn over de hele wereld erg gewild.

Drijfinstinct onderdrukken

Aangezien de Border Collie van origine gefokt is om vee en schapen te hoeden, is het van belang dit bij de opvoeding goed in de gaten te houden. Als het drijfinstinct bij de Labrador Border Collie kruising naar boven komt, is het heel belangrijk dat je dit direct de kop in drukt. Het kan namelijk door de hond toegepast worden op andere dieren en ook kinderen.

Door er gelijk mee af te rekenen en consequent te zijn dat dit gedrag niet mag, kun je het drijfinstinct in ieder geval grotendeels onderdrukken. Als je niet helemaal weet hoe, dan kun je er bijvoorbeeld een cursus voor doen.

Aandacht en beweging

Een van de belangrijkste eigenschappen van de Labrador Border Collie die je niet mag vergeten is dat het een hele actieve hond is. Zoals eerder gezegd zul je veel met de hond moeten bewegen om ervoor te zorgen dat deze gehoorzaam en blij blijft. Dit type hond moet minimaal een uur per dag kunnen rennen om blij te blijven.

Het is dus niet een hond die met een half uur wandelen per dag genoeg beweging heeft. Een Labrador Border Collie kruising zal niet uren achter elkaar alleen kunnen blijven en heeft echt veel aandacht en beweging nodig. Heb je niet de tijd om dit te doen, dan is het misschien niet de geschikte hond voor jou.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Collie (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Veel activiteiten doen

Doordat een Labrador Border Collie veel beweging nodig heeft, is het een ideale hond als je een grote tuin hebt of op een boerderij woont. Dit zijn honden die graag buiten zijn en activiteiten willen doen. Het liefst doet dit type hond dat dan ook met jou als baas samen.

Het zijn honden die alles voor je willen doen om je tevreden te stellen en dat maakt dat je er heel goed mee kunt werken. Het zijn honden die houden van wandelen, hiken, rennen en zwemmen en je maakt ze heel blij als je ze overal mee naartoe neemt. Het fijne is wel dat je ze heel goed op kunt voeden.

Consequent opvoeden

Zodra je een Labrador Border Collie pup in huis haalt, is het goed om direct op cursus te gaan. Het zijn namelijk hele intelligente honden en kunnen de nodige uitdagingen goed gebruiken. Door vanaf het begin juist om te gaan met bepaalde gedragsvormen kun je ervoor zorgen dat je een leuke, lieve en gehoorzame hond hebt.

Het is belangrijk dat je consequent bent en al wel wat ervaring hebt met het opvoeden van jonge honden. Juist omdat ze zo slim zijn, kunnen ze je ook te slim af zijn. Daarom is een goede training waarbij het juiste gedrag gestimuleerd wordt zo enorm belangrijk.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Collie

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Formaat en vacht

Qua formaat zal de Labrador Border Collie kruising iets grover zijn dan bij een normale Border Collie het geval is. Dit type hond zal rond de 50 tot 58 cm zijn en qua gewicht op zo’n 18 tot 32 kg uitkomen. Het natuurlijk wel dat dit kan verschillen bij de ene met de andere pup en het kan ook liggen aan hoe groot de ouders van het nest zijn.

De vacht van de Labrador Border Collie mix is in veel gevallen matig lang en is weerbestendig. Het is wel een vacht die veel zal verharen. Je moet daarom zorgen dat je deze goed onderhoud door minimaal 1 keer in de week de vacht goed te borstelen.

Een echte gezinshond

Mocht je een echte gezinshond in huis willen halen, dan is de Labrador Border Collie hier uitermate geschikt voor. Dit zijn hele lieve honden die het liefste jou en de rest van je gezin willen pleasen. Ze zijn heel sociaal en staan ook graag in het middelpunt. Dit type honden houdt van spelen en vindt het dan ook geweldig om met jou en je gezin te ravotten.

Het is wel belangrijk de hond goed op te voeden en als je deze genoeg beweging biedt, kan de Labrador Border Collie kruising ook een paar uur rustig gaan liggen. Het kan natuurlijk ook verschillen per hond.

Mentaal en fysiek uitdagen

Het is al eerder gezegd, maar het is belangrijk dat een Labrador Border Collie mix veel uitdagingen krijgt. Dit betekent niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Juist omdat ze zo slim zijn, kunnen ze vanalles gaan bedenken als ze niet genoeg uitgedaagd worden.

Er zijn genoeg honden spelletjes waarbij de hersenen gestimuleerd worden en dit zijn perfecte spelletjes voor de hond. Ook kan het leren van trucjes het brein stimuleren en aangezien ze dit ook nog eens leuk vinden, sla je 2 vliegen in 1 klap.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload