Home | De kruising Border Collie x Labrador is een schitterende mix

De kruising Border Collie x Labrador is een schitterende mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Er zijn een aantal Border collie kruisingen mogelijk en 1 hiervan is de Border Collie x Labrador. Als je een Border Collie kruising wilt, zijn er wel een aantal dingen waar je over na moet denken. Een Border Collie is namelijk een hele energieke hond die heel veel beweging nodig heeft. De woorden die gekoppeld zijn aan dit ras zijn aanhankelijk, intelligent en actief.

Hoewel het natuurlijk per kruising en puppy anders kan zijn, worden deze eigenschappen vaak wel doorgegeven in de kruising. Je moet hier dus wel tegen opgewassen zijn en de ruimte voor hebben om de Border Collie kruising goed op te voeden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Collie nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Collie!

De Borador

Het Border Collie ras is het op 1 na populairste ras in ons land en aangezien mensen ook gek zijn van de labrador is de Border Collie x Labrador kruising ontstaan. Dit worden ook wel designer honden genoemd en zijn ook enorm populair. De combinatie Border Collie x Labrador wordt ook wel de Borador genoemd. Dit type hond zal er alles aan doen om jou als gezin te beschermen.

Het is dan ook een hond die jouw familie als de kudde zal zien waartoe hij of zij behoort. Het is wel belangrijk dat je het drijfinstinct van de Border Collie x Labrador kruising direct onder controle hebt omdat dit ook toegepast kan worden op mensen.

Veel beweging nodig

Zoals gezegd zit het in een Border Collie om veel te moeten bewegen. Dit karaktereigenschap wordt ook doorgegeven in de Border Collie x Labrador kruising. Je zult dus je eigen situatie goed moeten evalueren om te bekijken of dit type hond ook echt wat voor jou is. Je zult namelijk minimaal een uur per dag je hond de nodige beweging kunnen geven.

Dit is dan niet gewoon wandelen, maar echt rennen. Als je in een kleine flat woont, is dit misschien niet zo handig dan wanneer je op een grote boerderij buitenaf woont. Kijk daarom naar de mogelijkheden en of dit type hond echt in jouw leven past.

Gevoelig en intelligent

Een Border Collie x Labrador kruising neemt ook het gevoelige maar super intelligente karakter over van de Border Collie. Dit is waarom je ook moet bekijken of dit karakter wel aansluit bij jouw persoonlijke karakter. Het is belangrijk dat je heel consequent bent en genoeg geduld hebt om dit type hond op te voeden. Schreeuwen werkt namelijk niet en kan juist het tegenovergestelde veroorzaken. Je moet voorkomen dat je een nerveuze en angstige hond krijgt, omdat dit ook om kan slaan in agressiviteit.

De Border Collie x Labrador kan zo’n leuke en lieve hond zijn, maar daarbij is de opvoeding wel enorm belangrijk. Het is een hond die sociaal is en het leuk vindt om in het middelpunt te staan.

Bouw en vacht

Als het op het formaat van de Border Collie x Labrador aankomt, dan zijn deze iets grover en zwaarder dan een gewone Border Collie. Een Borador is meestal tussen de 50 en 58 cm en weegt rond de 18 tot 32 kg. Dit kan natuurlijk enorm variëren en heeft ook te maken met de ouderdieren.

De vacht van de Border Collie x Labrador kruising is meestal middellang welke dik en dicht is. Houd er ook rekening mee dat dit type ras heel erg veel verhaart. Het is dan ook van belang dat je de vacht van de Borador goed verzorgd en op deze manier zo min mogelijk last van het verharen hebt.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Collie (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Collie Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Mentale en fysieke uitdagingen

Zoals gezegd zijn de Border Collie x Labrador honden zeer actief en zullen ze vanaf jongs af aan de nodige uitdagingen moeten hebben om deze energie kwijt te raken. Dit soort uitdagingen moeten zowel mentaal als fysiek zijn, juist omdat dit soort honden super slim is. Aangezien de Borador onder meer van zwemmen houdt, kan dit een perfecte manier zijn als fysieke uitdaging. Qua mentale uitdagingen kun je kijken naar hersenspelletjes speciaal voor honden of het aanleren van trucjes.

Als je dit maar genoeg en goed doet, krijg je een geweldige hond tot je beschikking. Besteed je hier niet genoeg aandacht aan, dan kunnen er gedragsproblemen ontstaan zoals bijvoorbeeld bijten of het drijfinstinct dat boven komt.

Makkelijk te verzorgen

Over het algemeen is de Border Collie x Labrador kruising een hond die relatief makkelijk is om te verzorgen. Het zijn honden die van water houden en vaak ook lekker in de modder willen spelen. Toch zul je ze niet heel veel hoeven wassen omdat ze redelijk snel weer schoon worden.

Het is wel belangrijk om de vacht  goed bij te houden. 1 à 2 maal per week zul je de vacht wel moeten borstelen om deze goed en gezond te houden. Let daarbij ook op de haren in de oren. Als deze te lang worden, kan er vuil in blijven zitten en dit kan leiden tot infecties.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Collie

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Collie? Bekijk dan ook het Border Collie Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Gezondheid gebreken bij Border Collie x Labrador

Er zijn bij Border Collie x Labrador honden een aantal gezondheids gebreken waar je over na moet denken. Aangezien bij zowel Border Collies als Labradors heupdysplasie veel voorkomt, is de kans dat dit bij de kruising ook zo is zeer groot. Verder komt bij Border Collies doofheid op latere leeftijd heel veel voor.

Het is dus mogelijk dat je Border Collie x Labrador kruising dit op latere leeftijd ook zal krijgen. Verder behoren huidproblemen ook tot de mogelijke gebreken bij de Border Collie x Labrador kruising. Zo kan je hond allergieën of een rode en geïrriteerde huid hebben. Het hoeft niet zo te zijn dat jouw hond hier last van krijgt, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Een perfecte loyale viervoeter

De combinatie Border Collie x Labrador is perfect als je op zoek bent naar een echte gezinshond. Deze is namelijk heel sociaal en houdt van de aandacht die een gezin hem of haar kan geven. Hoewel het energieke honden zijn, kunnen ze als ze goed opgevoed worden ook rustig gaan liggen en een paar uur liggen slapen. Het kan ook per hond verschillen of je een hele energieke of wat rustigere Borador hebt. Als je situatie er geschikt voor is, kan dit de perfecte loyale viervoeter worden voor jou.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Collie?

Bekijk dan het Border Collie Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Border Collie grijs 

Maak kennis met de Border Collie grijs 

De Border Collie Grijs, een prachtig en intelligent ras, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Deze honden staan bekend om hun buitengewone intelligentie en indrukwekkende werkethiek. In dit artikel willen we je graag voorstellen...

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Schotse Border Collie: een geweldige hond

Een Border Collie is een prachtige, actieve en bovenal slimme hond. De oorspronkelijk Schotse hond is een uiterst geschikt beest voor het platteland, maar ook als huisdier is het beestje geschikt, mits het beest genoeg actief kan zijn. Zit jij eraan te denken...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Collie wilde weten in één compleet e-book!”

Border Collie Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Border Collie!

  • Wil je een Border Collie kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Collie zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Collie trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Collie de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Collies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Collie Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Border Collie Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Border Collie Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload